Videowerken

2 Videowerken uit 2005
Mijn videowerken en fotobeelden zijn beide vaak repetitieve stille abstracte beelden waarin de simpele maar fysieke actie van het focussen heel voelbaar is gebleven waardoor de Aanwezigheid van iets meer naar voren komt. Vaak doet het een appèl op jouw fysieke verhouding tot iets, wat een ‘poort’ kan vormen naar meer bewust worden van datgene buiten je en datgene in je; het gaat over micro/macroverhoudingen. Mijn videowerken een fotobeelden gaan over het verschil tussen, en de verandering van, kijken naar een (ontvangend) zien!

  • Videowerk Upperdeck 2005

    De wind speelt met de bladeren en het zonlicht en creëert een bewegend spel van dagsterren. Een rustig meditatief beeld dat je meeneemt in zijn flow, even uit je dagroutine. Videoduur: 1,43 min. (vertoond in loop) Videowerk Upperdeck getoond door Cineboards;Film- en videofestival in de buitenruimte, op een groot scherm van 9 x 12 meter, […]

  • Videowerk Appear(t)rance 2005

    Een onscherp gezicht doemt steeds iets meer op maar wordt nooit helemaal scherp. Je probeert eerst misschien je eigen ogen scherp te stellen wat je terugbrengt naar je eigen fysiekheid. Het vraagt om een stuk overgave en geduld; het verschil tussen kijken en zien!